ΣΧΕΤΙΚΑ

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ!

Mε το 6ο Συνέδριο η Οργανωτική Επιτροπή, ελπίζοντας ότι θα επαναληφθεί η επιτυχία των προηγούμενων συνεδρίων, θέτει τους εξής στόχους:

  • Να φέρει κοντά ερευνητές, εκπαιδευτικούς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς και ανθρώπους που διαμορφώνουν την εκπαιδευτική πολιτική, για να συζητήσουν θέματα τα οποία αφορούν στη Βιολογία στην Εκπαίδευση (τυπική και μη τυπική).
  • Να παρουσιασθούν, να συζητηθούν και να δημοσιευθούν εργασίες ερευνητών, ώστε τα ερευνητικά αποτελέσματα να είναι χρήσιμα και αξιοποιήσιμα στην εκπαιδευτική πράξη.
  • Να αναδειχθεί η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη σύγχρονη σχολική τάξη και να προταθούν ιδέες για μία αποτελεσματικότερη διδασκαλία της Βιολογίας.
  • Να κοινοποιηθούν και να γνωστοποιηθούν στο ευρύτερο κοινό που σχετίζεται με τη Βιολογία στην Εκπαίδευση, πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες που μπορούν να θεωρηθούν «καλές πρακτικές».
  • Να ωθήσει στην ανάπτυξη νέων ερευνητικών προσανατολισμών και συνεργασιών, να φέρει σε επαφή και επικοινωνία ερευνητές και εκπαιδευτικούς ώστε να ενισχυθεί ο διάλογος μεταξύ Διδακτικής και Διδασκαλίας της Βιολογίας στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ!

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το Κυρίως Μέρος του Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. Θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι της Π.Ε.Β. στο Youtube (στη λογική του 12ου Συνεδρίου της Π.Ε.Β.). Σε περίπτωση που τα μέτρα κατά της πανδημίας το επιτρέψουν θα υπάρχει και δυνατότητα δια ζώσης παρακολούθησης του. Ο ακριβής χώρος διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο. Δικαίωμα συμμετοχής/παρακολούθησης θα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι.

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 θα λάβουν χώρα, ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις ανά τη χώρα, οι αποκεντρωμένες Τοπικές Ημερίδες” του Συνεδρίου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ποικιλία δράσεων (εργαστηριακή εκπαίδευση, ομιλίες, στρογγυλή τράπεζα) και θα διοργανωθούν σε συνεργασία με φορείς της περιοχής (ΕΚΦΕ, ΚΠΕ, Πανεπιστημιακά Τμήματα, Ερευνητικά Κέντρα, κτλ). Οι ημερίδες δεν θα μεταδοθούν διαδικτυακά αλλά θα αφορούν μόνο δια ζώσης παρακολούθηση. Οι πόλεις στις οποίες θα διοργανωθούν Τοπικές Ημερίδες είναι οι εξής: Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη (2), Κοζάνη, Ιωάννινα, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα (2), Πάτρα, Καλαμάτα, Ηράκλειο.

Φυσικά, η υλοποίηση των δια ζώσης ημερίδων εξαρτάται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν για κάθε περιοχή εκείνη την περίοδο.

Ο θεσμός αυτός της Π.Ε.Β., το Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Βιολογία στην Εκπαίδευση, μετράει ήδη 5 επιτυχημένα Συνέδρια, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στη δική σας πολυεπίπεδη υποστήριξη. Ο θεσμός αυτός δεν καταργείται, αλλά αλλάζει για φέτος μορφή και έτσι…

...το συνέδριο έρχεται σε εσάς!

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερα απαιτητικό οργανωτικά εγχείρημα η επιτυχία του οποίου εξαρτάται από τη δική σας συμμετοχή και τις εργασίες σας τις οποίες αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.